Hopp til innholdet

Vackra kopparlampor – Värmande och exklusiva kopparlampor

inspirasjon kobberlamper

Kopparlampor lyser i hemmet med sina vackra och varma koppartoner. Oavsett om det är färgen på koppar du gillar, den glansiga ytan eller den vackra patina som en lampa av obehandlad koppar utvecklar över tid kan du hitta tips för att dekorera med fantastiska kopparlampor för ditt hem.

Koppar Färgade taklampa VELI / Lamp24.se

Kopparlampor har inte bara en exklusiv look som kommer att locka uppmärksamhet. Koppar diffunderar också ljuset på ett trevligt och varmt sätt, medan det kan passa in i de flesta inredningsstilar och färgscheman i hemmet.

Doo-Wop i koppar är en vacker lampa från danska Louis Poulsen, som har blivit en attraktiv designlampa tack vare sin fina retroform och eleganta utseende som ursprungligen designades 1952.

Doo Wop – Koppar / Lampemesteren.se
Doo Wop – Koppar / Lampemesteren.se

Louis Poulsen – PH Artichoke 480 Copper Pink

Den ikoniska PH-artichoke och originalen är kanske över de flesta budgetar, men är ändå ett naturligt första val på denna lista.

PH Artichoke startades 1958 och består av 72 enskilda ark massivt koppar med en rosa finish på insidan. Placeringen via 12 rader säkerställer bländfri belysning, oavsett vinkel, och ger exceptionell värme och vackert ljus. Den höga kvalitetsstandarden för Louis Poulsen innebär att mycket av lampans arbete utförs manuellt av skickliga hantverkare.

Louis Poulsen – PH Artichoke 480 Copper Pink / Lampemesteren

Malu – Avlångt hänge, antik koppar

Avlång taklampa i exklusiv kopparfärg från Lucande. Lampan är gjord av hamrad metall och med handmålade detaljer, perfekt för långa matbord eller köksytor.

Skam – Lucande / Lamp24.se
Skam – Lucande/ Lamp24.se

Belid diablo led hänge – koppar

Den exklusiva Diablo-serien från Swedish Belid är bland deras mest populära lampor. Lamporna är fortfarande tillverkade på sin fabrik i Sverige och blir som vackra smycken i hemmet.

Belid diablo led hänge – koppar / Homeroom.se

Fönsterlampa Emerald

Dekorativ glaslampa med kopparspeglar i geometriska former, härlig att hänga vid fönster eller tillsammans i ett kluster.

Fönsterlampa Emerald / Homeroom.se

Serena T – Flos

Lek med det indirekta ljuset som flyter från denna vackra skulptur av en lampa av Flos. Med sin spegelfria yta och dolda ljuskälla blir lampan ett underbart blickfång i hemmet.

Serena T – Flos / Lampemesteren

Etch Copper – Tom Dixon

Etch är ett mycket dekorativt pendelljus från Tom Dixon som med sina sidor av sträckt och perforerat koppar kommer att skapa ett vackert ljusspel i alla rum. Ets kommer också i en mängd andra spännande material och färger, som guld, svart och många fler.

Etch Copper – Tom Dixon / Andlight.se

Umage Conia – koppar

Conia från Umage är tillverkad i akrylplast med kopparfärgade blad. Imitationen gör att lampan har en mycket låg vikt, samtidigt som priset är mycket bra. Med dussintals blad i kungligt utseende blir lampan en vacker smycke i hemmet.

Umage Conia – Koppar / Lampemesteren.se
Umage Conia – Koppar / Lampemesteren.se

Semi – kopparhänge från Gubi

Så enkelt – men ändå så imponerande elegant. Semi är en minimalistisk lampa med vackra geometriska former och vassa kanter. Takhängen finns i flera färgvarianter och i storlekar från 30 cm i diameter, upp till 60 cm i diameter!

Semi – kopparhänge från Gubi / Lampemesteren.se

4 i rad – Glas & koppar

Perfekt för avlånga matbord – Fiona består av fyra glaskupoler med en varm kopparton, som ser både lyxig och inbjudande ut.

Fiona / Lamp24.se

Bell – Tom Dixon

Härliga mjuka former med en yta av reflekterande glansande koppar. Bell från Tom Dixon har också ett opalt glas längst ner i lampskärmen som ger ett diffust och vackert ljus ner till bordet. Kopparlampan är tillräckligt vacker som ett dekorativt element i sig självt och passar fint på ett sidobord eller på en skänk.

Bell – Tom Dixon / Lampemesteren

Lampe gras – Rå koppar

Lamp Gras är känd för sin industriella vintage stil. Med sin långa historia var Lampe Gras en av pionjärerna inom justerbar belysning och hjälpte till att underlätta arbetsförhållandena i fabriker runt om i Europa.

Denna arv har Lampe Gras firat i sin serie lampor i rå koppar. Lamporna kommer till både vägg, tak, golv och bord. Och kommer att utveckla en vacker patina efter många års användning.

Lampgräs – Rå koppar / Andlight.se
Lampgräs – Rå koppar / Andlight.se
Lampgräs – Rå koppar / Andlight.se
Lampgräs – Rå koppar / Andlight.se
205 Vit / svart med kopparskärm – Lampgräs / Andlight.se

Durham – Phillips MyLiving

Phillips Durham är ett mycket trevligt pendelljus med svart yttre och en insida av koppar. Koppar inuti skapar inte bara ett varmt och vackert ljus, det hjälper också till att sprida ljuset vilket gör det utmärkt för att hänga över en köksö eller matbord.

Durham – Phillips MyLiving / Lampeguru
Durham – Phillips MyLiving / Lampeguru

Kopparfärgad LED-vägglampa Chiros

Kopparfärgad LED-vägglampa Chiros / Lamp24.se

Koppar Shade – Tom Dixon

Koppar shade från Tom Dixon skapas genom att lägga ren koppar på ytan av en form av polykarbonat. Den pressas sedan och sträckes.

Kopparshade – Tom Dixon / Andlight

Nave Explosion

Fantastisk koppar- och glasbordslampa som är lika dekorativ när ljuset är släckt.

Nave Explosion /Lamp24.se