Hopp til innholdet

Tyglampa: Fantastiska lampor i tyg och textil

lamper i stoff og tekstil

Tyg och textillampor har en speciell värme, den dämpade belysningen i hela tyget ger en bekväm och diffus belysning, därför är tyglampor särskilt lämpliga som stämningsbelysning, för sovrummet eller över ett matbord där ljuset inte bländar eller tar för mycket uppmärksamhet.

Det finns otroligt många fina textilier och tyglampor idag, här är några av mina favoriter.

Margin från New Works är designad av John Ashbury och är en klassisk lampserie av textil och tyg med tidlös design och subtil användning av färger. Skärmen av jordfärgat tyg dämpar ljuset och ger en mjuk, rogivande belysning i hemmet.

Perfekt som upphängd lampa i vardagsrum och sovrum. Serien kommer även i bordslampa och golvlampsversion, vilket skapar ett elegant och fridfullt ljus i hemmet.

Margin från New Works – Perfekt som vardagsrumsbelysning /Svenssons.se
Margin från New Works – Pendellampa med mjukt ljus /Svenssons.se
Margin från New Works – Bordslampa och golvlampa i textil /Svenssons.se

Granny hängande lampa har designen av din mormors gamla lampskärm, men med ett nytt tyg. Denna lampa passar perfekt i alla interiörer eftersom den har något gammalt men verkligen också något nytt och modernt.

Retro hängande lampa guld 45 cm – Granny /Lamporochljus.se
Retro lampa Granny /Lamporochljus.se
Retro lampa Granny /Lamporochljus.se

Nantwin från Lindby har ett stilrent utseende med en liten golvplatta som gör den enkel att placera runt i hemmet. Golvlampans stora lampskärm kan dimras med en integrerad dimmer medan den lilla läslampan kan tändas/släckas individuellt.

Nantwin golvlampa i stilren design från Lindby /Lamp24.se

Cosiness är en ny golvlampa från det franska märket Market Set – Golvlampan har en elegant bas av tjock, vit marmor som håller lampan stabilt på plats. Golvlampan har en lång båge och en delikat cylindrisk/konisk formad tygskärm av bomullsbouclé som sprider ljuset på ett mjukt sätt.

Cosiness böjd golvlampa med marmorfot och stor tygskärm /Lamp24.se

Barre XL från Ebb&Flow är en färgstark serie golvlampor fulla av mönster och färger. Här kan du se golvlampan i Chennai med en Fuchsiafärgad tygskärm som verkligen «popper» ut från resten av interiören. Perfekt om du vill skapa lite mer livlig belysning i ditt hem.

Barre XL med Chennai skärm i Fuchsia färg /Lamp24.se

Plivello är en retroinspirerad pendel och ljuskrona från Le Klint som designades 2022 för Le Klints 80-årsjubileum 2023. Lampan har hämtat inspiration från de klassiska och glamorösa golvljuskronorna i art déco-stil och är handvikta av papper av deras fabrik i Odense, Danmark.

Plivello från Le Klint – Handbricka av papper /Lampemesteren.se

Plivello-lamporna finns i en mängd olika storlekar och även i flerfärgade golvlampor med dekorativa, tunna ringar av guldfärgat aluminium. Lamporna är imponerande och skapar ett vackert, delikat ljus, samtidigt som de håller en låg vikt och kan därför hängas upp utan extra hänsyn.

Plivello är perfekt om du vill skapa en lyxig stil i ditt hem, stuga eller för restauranger och hotell. Perfekt för rum med högt i tak.

Plivello från Le Klint – Inspirerad av klassiska ljuskronor /Lampemesteren.se
Plivello från Le Klint – Finns i flera storlekar och färger /Lampemesteren.se

BonBon från Hay är en serie vackra små lampor som är mycket lämpliga för dekoration på golvet, på ett bord eller på en hylla. BonBon är handgjord genom att tunna trådar med garn läggs över ramen i fina mönster och färgkombinationer.

BonBon från Hay / Lampemesteren.se
BonBon från Hay / Lampemesteren.se
Retro hängande lampa guld Granny /Lamporochljus.se

Ellipse från Watt & Veke är en vacker och elegant tyglampa i bomullsjersey som har en vacker elliptisk form med stora pelare som skapar fint djup och vackra skuggor. Ellipse skapar ett vackert ljus och är fantastiskt när du dämpar ljuset, kommer i flera mjuka färger som passar fint i sovrummet eller vardagsrummet och hallen.

Ellipse – Watt & Veke / Nordicnest.se
Ellipse – Watt & Veke / Nordicnest.se
Ellipse – Watt & Veke / Nordicnest.se

Ticon från Globo är en vacker serie färgglada tyglampor i sammet som kastar ett vackert och bekvämt ljus in i rummet. Perfekt för både vardagsrum, sovrum eller som dekorativ belysning i korridoren och entrén.
Ticon har vackra sammetskärmar med en gyllene insida som ger ett extra varmt och mysigt ljus. Med sina många mönster avges ljus samtidigt och skapar vackra mönster i rummet.

Ticon – Färgade sammetlampor med gyllene insida / Lamp24.se
Ticon – Färgade sammetlampor med gyllene insida / Lamp24.se
Ticon – Färgade sammetlampor med gyllene insida / Lamp24.se
Aruba – En väggmonterad lampa i rotting som passar i alla rum / Nordicnest.se

Hashira från danska Menu är en serie vackra och eleganta lampor gjorda av linne. Här har inspiration hämtats från japansk design och traditionella lampor för rispapper för att skapa lampor som ger ett vackert och bekvämt ljus när de tänds. det tunna linnetyg släpper igenom ljusstrålar och passar snyggt i ett sovrum eller vardagsrum för att skapa atmosfärisk belysning.

Hashira – Menu /Lampemesteren.se
Hashira – Menu /Lampemesteren.se

Flora – Fischer & Honsel

German Fischer & Honsel är specialiserat på mönstrade tyglampor, där de kombinerar textilier och tyger i olika färger för att skapa vackra mönster när ljuset tänds.

Flora Stofflampe / Lamp24.se

Retro tyglampor av Madam Stoltz

Madam Stoltz tar tillbaka 70-talet, komplett med underbara fransar!

Velvet Retro / Glas och interiör
Tassel – Takhänge Madam Stoltz / Glas och interiör

Casta – Stor långsträckt tygpendel

Casta är en stor och långsträckt taklampa i textil / vitt tyg från tyska Fischer & Honsel. Den har en modern form som ger ett bra ljus nedåt till ett bord eller köksbänk, men samtidigt dämpar textilskärmen ljuset i sidled.

Casta / Lamp24.se
Casta är en del av en serie läslampor / Lamp24.se

Taklampa Akito med en härlig behaglig ljus

Taklampor Akito / Homeroom

Fraser Taklampa

Lantlig och mysig takpendel omgiven av fladdrande blåtonat linne.

Fraser stoffpendel / Homeroom

Frans – Globen Lighting

Frans från danska världen är en serie lampor med en lyxig känsla på 70- och 80-talet. Lamporna har långa tunna fransar och fina mässingsband. Se hela Frans-serien på Homeroom.se

Frans – Globen Belysning / Homeroom

Melia – Tyglampa med flera skärmar

Melia är en härlig taklampa tillverkad av tyg med mångfärgade textilskärmar som ser lika bra ut, oavsett om lampor är av eller på.

Melia – Flerskjermet stofflampe / Lamp24.se

Glittrande tygskärm – Thor

Från tyska Honsel Leuchten kommer lampan «Thor», den är gjord av textil med en akryl diffusor i botten. Lampan har små hål på skärmen som gör att lampan glitter.

Thor / Lamp24.se

Rebecca, i svart tyg – Lampenwelt

Rebekah är ett bra väggljus med upp / ner-ljus. Den har en fyrkantig lampskärm i svart tyg samt en egen rörlig läslampa.

Rebekka tyglampa för sovrum / Lamp24.se

Oslo Wood

Fin golvlampa med tygskärm från Norske Northern. Oslo är en mycket populär upplysta golvlampa som finns i många färgvarianter.

Oslo Wood gulvlampa med guldfärgade ben och lampfärg i flera färger / Andlight.se

Nica Fabric & Textile bordslampa

Nica-bordslampan består av två textilskärmar, den yttre är brun och nästan transparent, medan den inre tygskärmen är vit och tjockvävd.

Nica Fabric & Textile bordslampa / Lamp24.se

Oval och lång lampa i tyg

Trevligt, ovalt och avlångt takhänge från Honsel Leuchten, som passar fint över ett matbord. Lampan har en bekväm cappuccinofärgad lampskärm.

Oval och lång lampa i tyg / Lamp24.se
Oval och lång lampa i tyg / Lamp24.se
Anni – Textilbordslampa med eleganta mässingsben. / Lamp24.se