Hopp til innholdet

Trevliga läslampor för sovrummet

Fina lampor med läslampor som passar sovrummet, koppla av i sängen med en bra bok – och njut av ljuset från några av dessa fantastiska läslampor.

Här har jag försökt hitta väggmonterade lampor i flera olika stilar, men alla kan vara väl lämpade som läslampa i sovrummet. Se även inlägget om lampor och belysning för sovrum .

OLSON vägglampa /Homeroom.se
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er card-vagglamp-667x1000.jpg
Card – Unik sänglampa med vinklingsbar skärm /Markslöjd 

Rebecca, i svart tyg – Lampenwelt

Rebekka tyglampa för sovrum / Lamp24.se

Rebekah är ett bra väggljus med upp / ner-ljus. Den har en fyrkantig lampskärm i svart tyg samt en egen rörlig läslampa .

Hebe från Ferm Living är en vacker samling bordslampor med asymmetrisk lampbas och lampskärm av färgat tyg, perfekt för att skapa en mysig belysning i vardagsrummet, entrén eller sovrummet.

Hebe bordslampor från Ferm Living / Lampemesteren.se

304-serien från Lamp Gras

Om du letar efter en grov och industriell stil kommer lamporna från Lampe Gras att vara värda en titt. Lamp Gras var banbrytande rörliga lampor i början av 1900-talet och är känd för sin goda kvalitet.

304 Vägglampa / Andlight.se
304 Vägglampa / Andlight.se
304 Vägglampa / Andlight.se

Casta – Fischer & Honsel

Fin och modern läslampa med rektangulär vit textilskärm och en justerbar läslampa längst ner.

Casta – Fischer & Honsel / Lamp24.se
Casta – Fischer & Honsel / Lamp24.se

Florens – Mässing & vit vägglampa m / LED läslampa / Lamp24

DL20 Vägglampa med USB

Klassisk & smart vägglampa för sovrummet från Dyberg Larsen. Denna lampa har ett USB-uttag där du kan ladda din telefon, samt en hylla där du kan lägga den bort för natten.

DL20 Vägglampa med USB / lampeguru

Buddy – Northern

Buddy är en trevlig och enkel läslampa från Norske Northern, den har en roterande lampskärm och finns i fyra moderna toner.

Buddy – Northern /Lampemesteren.se

Savoy Messing / White Fabric – Marksmanship

Vacker vägglampa i vitt textiltyg och fyrkantig lampskärm. Denna lampa har också en extra rörlig läslampa så att du kan läsa på sängen utan att störa grannen.

Savoy mässing / vitt tyg – Markslöjd / Lamp24

Madrid – Jotex

Modern vägglampa i svart & guld / Homeroom

Karla – Vägglampa med läslampa

Populär vägglampa med rundad oval lampskärm i svart tyg för en fin dim belysning. En härlig lampa för sovrummet med en egen individuell läslampa.

Karla Sovrumslampa i tygskärm / Lamp24

Club Double – House Doctor

Club Double är en populär vägglampa från House Doctor. Placera den i mitten av sängen, eller ha en vardera. Detta kommer också i en version med en lampa.

Club Double – House Doctor / Lampemesteren

Ball – Designklassikeren

Ball från Danske Frandsen är en ikonisk lampa från 70-talet, nu är den här i en ny kostym – den här gången med en extra hylla. En bekväm plats att lägga bort en bok eller telefonen.

Finns också i vitt och ljusgrått.

Ball – Frandsen / Lampemesteren

Läs mer om fina läslampor för väggar och golv – Här hittar du golvlampor och vägglampor med läslampor för sovrum, vardagsrum och hem.