Hopp til innholdet

Trädgårdsbelysning utomhus: Inspiration, lampor och LED-remsor

utendørs hagelamper

Vi skandinaver älskar våra hem och spenderar mycket pengar jämfört med andra européer för att renovera dem för att passa vår stil och smak.

Ett av de bostadsområden som har uppmärksammats mer av ljus- och lamptillverkare de senaste åren är utomhusområdet och trädgården. Den norska SG-armaturen har lanserat flera spännande modeller, och användningen av LED-remsor har utökat möjligheterna till en trevlig trädgårdsbelysning.

Sackit Light – De nya lamporna från danska Sackit skapar liv och atmosfär – och tack vare den mycket bärbara designen och det inbyggda batteriet kan du placera dessa lampor var du vill.
Denna fantastiska serie runda batterilampor finns i tre storlekar som kan kombineras för att skapa en fantastisk belysning på balkongen, i trädgården eller inomhus.

Vackra kupolampor med kraftfullt batteri/ Sackit.se
Light – Eleganta batterilampor från Sackit / Sackit.se

Dekorativ och flexibel belysning, perfekt för både hem och stuga.

Dessa runda kupolampor i svart sockel och opalvitt glas har ett stort batteri som kan tändas i 24 timmar vid normal ljusstyrka eller 14 timmar på högsta nivå. Batterilamporna kan nedtonas på flera nivåer så att du skapar det stämning du vill ha.

Lamporna finns i tre storlekar / Sackit.se
Med ett golvstativ kan du också skapa din egen golvlampa från batterilamporna / Sackit.se

Rocket från NewGarden är en elegant serie av höga och låga trägolvlampor som kan användas både inomhus och utomhus och skapa en fantastisk och stämningsfull belysning under sena kvällstid. Placera gärna denna golvlampa i ett hörn av trädgården eller terrassen för att belysa utomhusområdet på ett bekvämt sätt.

Raket från NewGarden – Smarta och eleganta utomhuslampor utomhus / Lamp24.se

Lamporna är robusta och väderbeständiga och kan styras med en fjärrkontroll för att ändra ljusnivå eller ljusfärg.

Raket från NewGarden – Smarta och eleganta utomhuslampor utomhus / Lamp24.se

Rocket kommer också i en batteri- och solcellsversion så att du fritt kan placera den här fantastiska lampan utan att tänka på ledningar eller eluttag.

Raket från NewGarden – Smarta och eleganta utomhuslampor utomhus / Lamp24.se
Raket från NewGarden – Smarta och eleganta utomhuslampor utomhus / Lamp24.se

Radiant från Eva Solo är en modern och vacker bordslampa i ek med mjuka former som kan användas både inomhus och utomhus. Lampan har även ett inbyggt batteri så att den kan användas med eller utan sladd och enkelt kan flyttas runt i rummet eller användas som bordsdekoration utomhus. Lampan kan dimras i tre nivåer via touchfunktion så att du kan justera ljusnivån för att få rätt atmosfär.

Radiant Oak från Eva Solo med batteri / Nordicnest.se
Radiant Oak från Eva Solo / Nordicnest.se
Radiant Smoked Oak från Eva Solo / Nordicnest.se
olcellsdekoration på pinne med amber glaskula.  /Homeroom.se

Twilights är några coola utomhuskupoler och ovala lampor som kan placeras var du än vill. Lamporna har också RGB-färgspektrum och kan styras med fjärrkontroll.

Twilights round / Homeroom.se

Twilights finns i många olika storlekar, vilket gör det trevligt att sätta ihop flera olika.

Twilights oval / Homeroom.se
Twilights round / Homeroom.se

Snowball  från  Spring Copenhagen  är en vacker batteridriven bordslampa som laddas via USB på 3-4 timmar, och som sedan kan tändas i upp till 10 timmar i rad. Perfekt som en dekorativ lampa vid fönstret, på ett bord eller för användning som en bärbar dekorativ lampa utomhus när det inte regnar. Snowball har en munblåst glaskula i opalt vitt glas som sprider ljuset och en naturlig lampbas i lätt björk.

Snowball – uppladdningsbar bordslampa /  Lampemesteren.se
Snowball – uppladdningsbar bordslampa /  Lampemesteren.se

De coola » Street » -lamporna från italienska Seletti har formen av en klassisk lampstolpe som är böjd. Lamporna finns i många ljusa färger och är perfekta för dig som vill ha lite lekfull och rolig belysning. Finns även i utomhusversion.

Gata från Seletti / Lampemesteren.se
Artemide Tolomeo utomhuslampa /Lamp24.se

Har du någonsin missat en hängande lampa för utomhusbruk?
Sponge är en sådan lampa, inte bara kan den användas utomhus – den är också uppladdningsbar så att du inte behöver koppla!

Sponge – Nordlux /Lamp24.se

Perfekt för sensommarkvällar – allt du behöver är något att hänga i!

Lucca Från Konstsmide/ Lamp24.se

Lucca är en utomhuslampor som ser ut som en vanlig golvlampa! Med en svart metallskärm och IP44-klassificering är den utmärkt för sensommarkvällar och överraskande sommarduschar.

Utomhus ledstrip är ett utmärkt sätt att tända upp större ytor och väggar. Dessa utomhus-LED-remsor från Lamp24 kan monteras där fantasin tillåter.

LED-rör NEON, vattentäta LED-remsor med färgalternativ.

En annan populär lösning är utomhus ledband, en variant som är mycket bra är flexibla så kallade «LED-Tube» -varianter. Dessa är särskilt lämpliga för att ligga längs marken, i utkanten av trädgården och kan böjas och böjas runt stenar och längs kanterna.