Hopp til innholdet

Takrosor & tak – Dekorativa rosetter för lampa och ljuskrona

En takros ger lite extra glamour och elegans in i ett rum. Taket hade sitt ursprung i Mellanöstern, där dessa dekorativa element traditionellt installerades i mitten av rummet och användes för att dölja takarmaturerna på lampor och ljuskronor.

Moderna takrosetter finns i en mängd olika stilar och mönster, från traditionella blad- och blommönster, eller mer moderna, minimalistiska mönster.

Moderna takhyllor med enkla designfunktioner smälter perfekt med moderna taklampor och lägger ett extra dekorativt element till det raderade taket medan du döljer ledningar och takkrokar.

En takuppsättning är en dekorativ stuckatur som limmas eller spikas fast i taket innan en lampa eller ljuskronan monteras. Takuppsättningen är därför en separat del med vackra mönster i gips eller plast som kan monteras i vilket tak som helst med relativt stor lätthet.

R22 hölje eller ett tak / Byggmax

Installation och montering av takhyllor

Det trevliga med taksatser från Orac Decor är att de är väldigt lätta och lätta att installera. Takrosor med dimensioner mindre än 65 cm i diameter har så låg vikt att de vanligtvis endast kan limmas direkt på taket.

Takstolar större än 65 cm bör utrustas med en kombination av naglar och lim. Se till att ledningarna från den befintliga taklådan är tillräckligt långa för att kunna installeras i lampan.

takros R40 / Byggmax
R24 takros / Byggmax

Takuppsättningarna från Orac Decor finns i både moderna och eleganta versioner, eller mer dekorativa traditionella takrosor med intrikata mönster, blad och dekorativa element.