Hopp til innholdet

Svarta taklampor – Inspiration och populära lampor

sorte takplafond og taklamper

Dekorera hemmet och få en god belysning med dessa underbara svarta taklampor och tak i svart. Många föredrar den mörka interiören i hemmet och vill samtidigt att belysningen ska vara i stil med resten av hemmet.

Här kan du hitta ett urval av svarta lampor i bra design, både nyheter och populära lampor i svart design.

Fjällbacka från Markslöjd. Dekorativ och rustik taklampa av svart metall / Homeroom.se

Clava Up från Umage är en vägg- och taklampa i takform som är gjord av trä med vackra pelare som ljuset tränger igenom och en fin yta med synliga träfibrer och mönster. 

Formgivningen gör att underbara skuggor skapas på väggen när lampan är tänd /Nordicnest.se

Clava Up Wood är utmärkt att använda som en dekorativ vägg- och taklampa i husets rum och finns i flera färgvarianter. Clava up-lamporna finns också i två storlekar, vilket till exempel gör det möjligt att kombinera stora och små hängande tillsammans på väggen i olika höjder för extra dekorativ effekt.

Clava Wood Up i mörkt trä /Nordicnest.se
Clava Up Trälampa /Nordicnest.se
Clava Up Trälampa /Nordicnest.se

Darøs vackra och dekorativa svarta » Bell » -hängen finns i många olika storlekar som gör att du kan kombinera dem tillsammans.

Lamporna har en monteringspunkt överst på lampan som gör att de kan hängas snett i båda riktningarna, vilket möjliggör ytterligare dekorativ belysning.

Bell – svart vinkelpendel från Darø / Lampemesteren.se
Nocito – Svart takfläck med indirekt ljus / Lamp24.se

Plaff on from Marset är ett lågtakstak i svart tak i en vacker design bestående av en yttre ring av svart metall och ett inre lager av munblåst glas. Lampan skapar en vacker effekt mot taket och ger därför ett fint dekorativt ljus.

Plaff On sort takplafond / Lampemesteren
Semi – Minimalistisk svart hänge från Gubi / Lampemesteren
DC-lampa från Halo Design / Lampemesteren

Pigalle är en stor svart matt metall pendellampa med fina böjda detaljer som skapar en fin kontrast. Lampan består av ett centralt hänge och tre justerbara armar med hängen.

Denna stora svarta lampa passar fint över ett större bord eller köksö där de individuellt justerbara lampskärmarna ger ett bra ljus exakt där det behövs.

Pigalle från By Rydens / Homeroom
Surface – Sorta lavtbyggende Takplafond / Lampemesteren

Moon – Antidark/ Lampemesteren.se

Manola från danska Herstal är en lyxig och elegant svartpärrkronkrona i elegant svart design, välj mellan två storlekar.

Manola – svart ljuskrona / Lampemesteren.se

Arigato är en unik och speciell taklampa med rörliga armar som du kan justera och vinkla efter önskemål. Resultatet är en iögonfallande svart lampa med en industriell känsla som lämpar sig väl till soffbordet eller en köksö där du vill ha dramatisk belysning.

Arigato taklampa med armar / Lampemesteren.se

Wells from PR Home är en serie hängehängen som hämtar inspiration från blommor och har distinkta detaljer och en romantisk känsla. Den svarta hängeversionen är bland de mest populära, men den finns också i en mängd andra mysiga färger i en distinkt bondestil.

Wells – Svart pendelljus / Homeroom
Industriell lampa för vintage i svart / Lamporochljus.se

Dansk Halo Design har designat denna vackert hängta svarta lampa «Atom» som härmar hur atomer är sammankopplade. Lampan har en svart bas och har både rökfärgade eller opala vita glasbollar.

Atom – svart pendellamp / Glas och interiör
Atom – svart pendelljus / Glas och interiör

Galaxy from Swedish Globe är ett annat fantastiskt matt-svart pendelljus som består av många utskjutande armar och du kan ändra utseendet genom att montera olika dekorativa glödlampor , såsom opal-vita, svarta eller klassiska glödlampor.

Galaxy – Globen Lighting / Homeroom.se
Tornado – Svart, dekorativ taklampa / Lamp24.se

Coleen  är en vacker och snygg taklampa i svart textil / tyg som är lämplig som belysning i de flesta rum. Den har en enkel design av tjockväggat svart tyg som behåller sin färg när ljuset tänds och en gyllene gyllene insida.

Coleen svart taktak i tyg / Lamp24.se

Läs mer? Läs mer om vackra svarta möbler i hemmet, svarta downlights , vackra svarta golvlampor och flera svarta designlampor för hemmet.