Hopp til innholdet

Svarta lampor och ljuskrona – Eleganta ljuskronor och lampor i svart design

sorte lysekroner og lamper

En ljuskrona eller en stor lampa i svart passar bra i många interiörstilar, i ett modernt hem kommer det till exempel att skapa ett blickfång och bli ett elegant kontrasterande element som skapar ljus och atmosfär i rummet. Svarta lampor och ljuskronor har länge varit ett bra val för en lite mer exklusiv och dämpad belysning.

Här är ljuskällorna själva vanligtvis ansvariga för mycket av det dekorativa, vilket innebär att svarta lampor och ljuskronor upplevs som både snygga och moderna.
Här kan du se våra tips bland både traditionella och klassiska svarta ljuskronor samt moderna ljuskronor och större lampor i svart design. Få den moderna och trendiga stilen i ditt hem genom att välja belysning som matchar de flesta andra interiörstilar.

Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se
Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se
Apiales ljuskrona från Nuura / Lampemesteren.se
Ann-Kathrin – Vacker svart ljuskrona /Lamporochljus.se

Atom- ljuskronan från Halo Design designades av Emanuele Patton och har vridbara leder, svart bas och underbara rökfärgade glaskupoler. Atom klarar sig bra ensam, men om du har ett större bord som behöver två lampor kan du vända och vrida Atom tills du får en helt unik belysning och stil.

Atom – Halo Design / Homeroom.se

Flos 2097  är en extravagant och elegant ljuskrona med många glödlampor i modern design som finns i flera färger och även i matt svart. 2097 passar fint in i både den rustika inredningen, i det moderna hemmet eller i stugan. Lamporna finns i flera storlekar och passar perfekt som taklampa under högt i tak, bredvid trappor, över vardagsrumsbordet eller över matbordet. Välj mellan mässing, krom eller matt svart.

Flos 2097 – Vacker och modern ljuskrona / Lampemesteren.se
Flos 2097 – Vacker och modern ljuskrona / Lampemesteren.se

Mr Tubes frånTonone är en unik och industriell ljuskrona som med sin design vill visa att traditionell mekanik och hantverktyg kan vara både en vacker och en funktionell lösning.

Mr.Tubes från holländska Tonone / Lampemesteren.se
Mr.Tubes från holländska Tonone / Lampemesteren.se

Discus 49 taklampa från Care of Bankeryd är en otroligt vacker lampa i svart glas och metall som skapar ett otroligt vackert och mysigt ljus i rummet. Den moderna designen är designad av Monika Mulder för det svenska varumärket, och de fem vackra glaskupolerna sprider ett behagligt och stämningsfullt ljus.

Discus 49 – Care of Bankeryd / Nordicnest.se

Manola från Danske Herstal har ett elegant och elegant utseende som passar perfekt in i det moderna hemmet. Manola finns i flera färger men deras ljuskrona i svart är bland de mest populära modellerna. Beroende på hur stor lampa du vill ha eller hur mycket takhöjd du har kan du välja mellan den medelstora versionen med 12 lampor eller den extra stora ljuskronan med 20 lampor. Med Manola kan du sätta din egen stämpel på lampan och ändra utseendet snabbt genom att helt enkelt prova olika dekorativa glödlampor.

Manola från Herstal – En modern och snygg ljuskrona / Nordicnest.se

Paralume från Kolarz är en extravagant och vacker avlång stor lampa i svart textil som är rikt dekorerad med glittrande kristaller i svart och kristall. En fantastisk lampa som skapar ett vackert ljus över ett långt bord när mörkret och kvällen sjunker ner.

Paralume från Kolarz / Lamp24.se

Waldorf är en vacker taklampa med många glödlampor i svart med 12 rökiga kupoler som grenar ut i alla riktningar. En elegant lampa om du vill ha en exklusiv, mörk belysning i vardagsrummet eller sovrummet.

Waldorf taklampa i svart och rök / Homeroom.se

Den fantastiska Tage- taklampan från Care of Bankeryd är perfekt för dig som vill ha en unik lampa som verkligen sticker ut! Finns i flera varianter men här i vackert svart med kupoler i klart glas som ger en vacker och stämningsfull belysning.

Tage från Bankeryd / Nordicnest.se

Filo från KÖGL är en enkel, rustik och landinspirerad ljuskrona i svart metall där de många böjda formerna och svarta metallpelarna står för inredningen. Filo finns i flera storlekar och även som en vägglampa och passar lika bra i lantlig stil som i ett modernt hem.

Filo – Rustik och charmig ljuskrona i svart metall / Lamp24.se

Den svarta lampan Leo från Danish By rydens har en modern och cool design där dess många armar och ljuskällor strålar ut i rummet som en sol och skapar mysighet och mycket ljus. Bra om du använder fina dimbara glödlampor.
Läs gärna mer om lampor med många lampor.

Leo från By Rydens / Nordicnest.se
Modern ljuskrona i svart metall där ljuskällorna sätts i fokus / Lamp24.se

Om du letar efter en svart ljuskrona i klassisk stil kan Marie Therese Searchlight- ljuskronan vara precis uppe i din gränd. Med sin klassiska, tidlösa stil kommer Marie Therese att dekorera hemmet och samtidigt kasta ett vackert ljus med sina många armar i svart metall och akrylglas. Med en diameter på 74 cm passar denna ljuskrona fint över ett större bord, till exempel ett matbord eller soffbord.

Marie Therese – Svart ljuskrona i klassisk stil / Lamp24.se

Marie Therese kommer också i en något mindre variant, men i samma stil. Detta gör det trevligt att använda i rum med lägre tak eller i sovrum och barnrum.

Marie Therese – Svart ljuskrona i klassisk stil / Lamp24.se
Ljuskrona Harakiri – svart / rök / Andlight.se

Florean XL  är en långsträckt och molekylinspirerad takhänga i svart metall där glödlamporna blir atomer. Denna lampa levereras utan glödlampor och du kan enkelt ändra utseendet genom att byta till olika glödlampor, här kan du se den med vita glödlampor – men du kan också prova svarta eller klassiska glödlampor för att ändra utseendet.

Florean XL / Homeroom.se

Kina från Lindby är en modern och vacker lampa som består av svarta skivor med en gyllene insida som reflekterar ljuset och skapar en varm och mysig atmosfär i rummet. Kina har en modern känsla och kommer definitivt att få uppmärksamhet och skapa spänning där det hänger.

Kina från Lindby / Lamp24.se

Se gärna fler tips om ljuskronor, inklusive ljuskronor i modern och klassisk stil, eleganta antika lampor i gammaldags stil, fina lampor som du kan hänga upp i stugan eller se hur du kan skapa bra belysning i köket.