Hopp til innholdet

Svarta downlights för bostäder

Svarta downlights har blivit mer populära de senaste åren och de passar fint in i vita tak, särskilt om du har en mörk inredning eller svarta inredningsdetaljer.

Här kan du se ett urval av fantastiska svarta led-downlights – både prisvärda «standard» downlights och mer speciella design downlights i svart.

Ghost – Light Point / Lampemesteren
Trimless är helt infälld i taket, så att belysningen fortsätter smidigt och vackert. / Lamporochljus.se
Inbyggd fläck rund svart med guld / Lamporochljus.se

En typ av downlight som jag personligen älskar mycket är downlights med warmdim . Varm dimning ger strålkastarna ett extra varmt och mysigt ljus när du dimmar ner dem, liknande värmen från ett ljus eller en låga.

Detta mysiga och varma ljus gör en varm downlight lämplig för placering i rum där du vill ha en avslappnad belysning för film, avkoppling eller sociala sammankomster.

Infällda downlights från Antidark är en populär variant. Dessa moderna downlights med LED är både billiga i inköp, enkla och monterade och har IP-klass 44 vilket gör att du även kan använda dem utomhus och i badrummet. Downlight kommer i både modernt svart och klassiskt vitt.

Infällda downlights från Antidark /Lampemesteren.se
Infällda downlights från Antidark /Lampemesteren.se

Finns som en dubbel eller enkel downlight, » Ghost » från Light Point är en modern och elegant svart LED-downlight med helt rörliga ljuskällor, hög färgåtergivning och mycket hög byggkvalitet.

Ghost Dubbel svart downlight / Lampemesteren.se
Ghost Enkel svart downlight / Lampemesteren.se

Gyro från Unilamp är en svart och elegant LED-downlight med mycket hög kvalitet, varm ljus, bra ljus, färgåtergivning och livslängd. Downlighten kan lutas och roteras och finns också i större versioner, inklusive en 3-hålsvariant.

Gyro svart

Angle from Light Point är en halvt nedsänkt downlight i en ren och enkel design. Denna svarta downlight kan roteras 360 grader och lutas 90 grader. Den är därför lämplig för användning i entrén, köket, garderoben och längs väggarna där du ofta vill justera belysningen själv.

Angle – Light Point /Lampemesteren.se

Wan Spot från det danska designmärket Flos är en trevlig och innovativ vikbar downlight som levereras i svart aluminium. Den inre ringen kan också bytas ut och levereras med två färger, svart och grönt.

Flos Wan spot / Lampemesteren.se
Flos Wan spot / Lampemesteren.se
Flos Wan spot / Lampemesteren.se

Kavitet från tyska «Series Lighting» är en innovativ och modern infälld svart downlight med mjuka, böjda former som sänker ner i ljuskällan. Designen ger dig ett bekvämt och bländfritt ljus.

Cavity / Lamp24.se

Andra inlägg om downlight: