Hopp til innholdet

Pendelljus i Copper & Sotet Kristall Glass, från Nude

kobber lampe krystallglass

Tyrkiska Nude är experter på glas och har omfattande expertis inom området. Deras «Mono» -lampa har blyfri, handblåst kristallglas i en läcker rökfärg. Glaslamporna finns i tre varianter med glasskärmen hängande i en kopparlampobas. Koppar och det sotade kristallglaset skapar en dekorativ och elegant takhänge.

Spännande historia

Företaget bakom Nude heter Şişecam Group. Detta företag grundades 1935 efter ett direkt direktiv från Ataturk, grundaren av det moderna Turkiet. Målet var att tillgodose behovet av glasprodukter i Turkiet, genom åren har företaget vuxit och är nu en världsomspännande grupp.

Mono-hängelamp från Nude i koppar- och kristallglas /Lampemesteren.se

Handblåst av 350 glasmästare

Nude värnar om den goda hantverkstraditionen, med över 350 glasmästare Nude tillverkar sina lampor i Turkiet, med sitt designkontor i Istanbul.

Mono-hänge från Nude i koppar- och kristallglas /Lampemesteren.se

Blyfritt glas

Nude har utvecklat sin egen version av blyfritt kristallglas. Denna produkt kallas kristallin och ger den fina glansen och strukturen i vanlig kristall, samtidigt som den är miljövänlig och säker.

Mono Pendel Stor rök med koppar – Nude /Lampemesteren.se
Mono Pendant Medium Smoke – Nude /Lampemesteren.se
Mono Pendel Small Smoke With Copper – Nude /Lampemesteren.se

Mono-lampan är, som du ser, en mycket dekorativ och elegant lampa. Med ett handblåst kristallglas i en härligt sotig färg klarar denna taklampa sig bra i alla rum. Det är ofta att föredra att hänga flera i något olika höjder ovanför ett bord. Se alla tre modellerna på Lampemesteren.se