Hopp til innholdet

Pendellampor i trä – Mysiga och naturliga lampor

Hänglampor i trä idag finns i otroligt många fantastiska varianter och former. Från snidat massivt kärnvirke, till lameller av faner, sammansatt i moderna och innovativa former.

Tidigare var det en tidskrävande och dyr process att forma lampor i trä. Man var tvungen att använda en metod som ångade virket så att det var tillräckligt flexibelt för att vridas och vridas. Sedan fick träet torka för att behålla sin form. Denna metod var långsam och dyr och hade naturligtvis sina begränsningar.

Moderna metoder med 3D-fräsning och CNC-maskiner har gjort trä till ett högkvalitativt material för innovativ design. Här är några fantastiska pendelljus av naturligt trä.

En trälampa passar fint in i både en stuga och ett hem, där den varma värmen och det vackra trämönstret skapar en trevlig atmosfär. Lampserien Tall har en elegant, stilren design med överlappande fanerplattor som ger ett varmt ljus och framhäver trämönstret.

Tall – Trälampa i modern stil / Jotex.se
Tall – Trälampa i modern stil / Jotex.se
Secto Lampor /Svenssons.se
Lara – Modernt och snyggt hänge i mutterträdet / lamp24.se

Tojaka från Lindby är en rustik och vacker taklampa av bränt stål, gran och grovt rep som passar perfekt som en dekorativ och stämningsfull takbelysning. Med denna lampa syns glödlampan tydligt, vilket också gör att du enkelt kan ändra utseendet helt enkelt genom att byta glödlampan. Välj en gammaldags edison-glödlampa för en mysig och rustik atmosfär, eller en vit klotlampa för lite mer elegans.

Tojaka rustik taklampa av trä och stål /Lamp24.se

Charmig kottelampa i trä – Från Svenske Olsson & Jensen kommer denna vackra kottelampan i naturligt trä. Lampan består av tunna ark av björkfanér, lagrade ovanpå varandra i form av en kotte. Denna lampa är utmärkt om du vill använda naturliga material i interiörer och belysning.

Denna trälampa skapar ett mysigt och charmigt ljus som fokuseras främst nedåt, men det avger också små ljusstrålar genom de tunna fanerplattorna i lampan.

Kottelampa i trä från Olsson & Jensen / Calixter.se

Konlampan i trä från Olsson och Jensen finns i färgerna brun, ljus och svart.

LZF är en exklusiv lamptillverkare från Spanien som har vunnit ett antal designpriser för sina innovativa och spännande belysningsdesigner. LZF använder ofta trä i sin produktion och handplockar supertunna fanerark som sedan formas och böjs till innovativa mönster.

Innovativa och exklusiva designlampor i trä från LZF /Lamp24.se
Innovativa och exklusiva designlampor i trä från LZF /Lamp24.se
Innovativa och exklusiva designlampor i trä från LZF /Lamp24.se

HerzBlut är en tysk lamptillverkare från den traditionella och lantliga regionen Sauerland i Westfalen. Regionens stora, tätt skogbevuxna skogar har inspirerat HerzBluts mönster, som ofta innehåller lokalt FSC-certifierat trä i sin produktion och lampor. Dessa vackra lampor har en modern finish, men är samtidigt rustika och traditionella på många sätt. Lamporna är därför enkla att placera i ett hem eller stuga med både modern eller mer traditionell stil.

HerzBlut böjd golvlampa – Handgjord /Lamp24.se

HerzBlut har ett antal eleganta mönster som passar perfekt in i både hemmet och stugan. Deras lampor har ofta en rustik stil och charm och i hög handgjord kvalitet.

Avlång LED -hänglampa med Antler -dekoration för stugan /Lamp24.se
Golvlampa där en gammal staketstolpe återanvänds /Lamp24.se
Modern LED -hänglampa från HerzBlut /Lamp24.se

Clava Dine är en elegant serie upphängda lampor som passar perfekt över ett matbord eller över en köksö som finns i många vackra och mjuka pastellfärger. En nyhet nu är att dessa lampor nu också är gjorda av trä och kommer i tre vackra modeller i olika nyanser.

Clava Dine i mörk ek från Umage / Nordicnest.se

Ett annat bra alternativ är dessa vackra flätade rottinglampor , ett naturligt och hållbart material med en vacker, men samtidigt mjuk och diskret design där ljusstrålarna som ritar ut genom luckorna kommer att skapa en mycket fin effekt. Ferm Living ligger bakom dessa vackra lampor av rotting som passar lika bra i vardagsrumsbelysningen som i sovrummet.

Flätade rottinglampor – Ferm Living / Lampemesteren.se

Bodö – ljus

Från belgiska Lucide kommer detta fantastiska pendelljus i naturligt, ljust trä. Lampan består av en serie böjda träpelare som omsluter ljuskällan och ger en dekorativ lampa.

Bodo – Lucide / Lamp24.se

Octo Pendlene – Secto

Från finska Secto kommer de populära Octo-lamporna, naturligt producerade i finsk björkfanér. Tack vare sin korta växtsäsong är finsk björk en hårdare träslag än andra europeiska björk, varför denna typ av lamptillverkare används i hela Europa. Se alla fantastiska Secto-varianter på Nordicnest.se

Octo-modeller från Secto /Svenssons.se

Pia – Pendellampa i bok

Moderna trälampor i rena linjer. Detta pendelljus har en långsträckt form som gör att den passar perfekt över ett matbord eller köksyta. Justerbara vikter gör det mycket enkelt att justera höjden.

Pia – Pendellampa i bok / Lamp24

Hänglampor i tunn björk – Tom Rossau

Tom Rossau har skapat några populära trälampor genom att använda tunna skivor av trä, sammansatta i spännande former.

TR22 Hänglampa i trä /Andlight.se
TR5 pendellampa i trä /Andlight.se
TR19 Pendel – Tom Rossau /Andlight.se
TR28 Hänglampa Ø50 Birch Natural /Andlight.se

Cebu- lamporna från PR Home är handflätade på Filippinerna på traditionellt sätt och tillverkade av lampakanay. En typ av växt som har en vacker och grov yta. Cebu är därför vacker som en dekorativ lampa för alla typer av interiörstilar, både modern och rustik och rustik. Cebu finns i flera storlekar och kan kombineras eller hängas ensam, ute och inne (under tak).

Cebu från PR Home över köksön / Nordicnest.se
Cebu – Bra både ute och inne – Pr Home / Nordicnest.se
Cebu – Bra både ute och inne – Pr Home / Nordicnest.se

Flashwood – Ljuskrona i trä från Masiero

Exklusiv modern träkronkrona från den italienska lyxtillverkaren Masiero. Ljuskronan är tillverkad av ek med spetsar av lysande metakrylat och leder. Denna ljuskrona har en slående design och är 140 cm i diameter.

Flashwood – Ljuskrona i trä – Masiero / Lamp24
Flashwood – Ljuskrona i trä – Masiero / Lamp24

Diva hänge rökt ek

Från Norske Northern kommer den eleganta och exklusiva lampan «Diva». Lampan har en välformad form med spännande vändningar som gör lampan uttrycksfull från olika vinklar.

Diva Shuttle Rökt Ek -Northern / Lampemesteren

Modern och avlång lampa i trä

Lian är en avlång trälampa i färgerna mörk och ljus ek, som passar perfekt över ett matbord eller köksö. Lampan är lätt att höjdjustera och har integrerad dimbar LED.

Lian – Modern trälampa / lamp24
Lian – Modern trälampa / lamp24