Hopp til innholdet

Pappljus – Vackert ljus med kartonglampor

Kartonglampor skapar otroligt vacker och atmosfärisk belysning av enkla, vardagliga material och passar lika bra in i ett hem, som en restaurang eller kontor. Kartong är något du ofta tycker om som avfall, vilket är något som designduon i holländskt tänkande papper skulle göra något åt.

Kartong är vanligtvis ett material som du vanligtvis inte offrar en tanke och snarare kastar rätt i pappersskräpet, för vem skulle verkligen kunna föreställa sig att ett så enkelt material skulle kunna skapa så vacker belysning?

Vackra och eleganta moderna vita kartonglampor från Graypants / Andlight
Vackra och eleganta moderna kartonglampor från Graypants / Andlight
Pendlare i många former – Graypants / Lamp24.se

Handgjorda och moderna kartongbelysning

Dekorativa kartonglampor / Lamp24.se
Kartonglampa i olika former och storlekar / Lamp24.se

För kartonglampor använder du certifierade råvaror från skogsbruk eller återvunnen kartong. De vackra lamporna från t.ex. graypanter är byggda för hand utan någon form av metallram för att hålla den.

En kartonglampa består av flera lager av kartong och kartong i olika storlekar och perforeringar. Denna skiktade struktur ger lamporna ett spännande mönster och skapar ett vackert ljusspel.

Vita kartonglampor – Graypants / Andlight
Trumma – stort pendelljus i kartong/ Lamp24.se
Vita kartonglampor från Graypants / Andlight.no
Vacker kupolformad kartonglampa från Graypants / Lamp24.se

En kartonglampa ger tack vare sina många små perforeringar ett underbart vackert ljus med mönster, skuggor och olika ljustoner.

Avlånga och smala kartonglampor med dekorativt ljus / Lamp24.se

Stor mångfald

Kartonglampor finns i ett hav av storlekar och former, vilket gör kartonglamporna perfekta för uttrycksfull belysning i foajén, hallen eller ovanför en köksö eller matbord.

Kombinera ofta de olika lamporna och hänga dem i olika höjder i ett stort kluster.

Vit golvlampa med kartong / Andlight-skärm
Kartongbelysning i många former och storlekar / Lamp24.se

En kartonglampa med tänkande papper är handgjord och perforerad lampskärm av kartong avger små ljusstrålar medan den inre skärmen är upplyst av det gula ljuset från glödlampan. Resultatet är en otroligt vacker, trendig och atmosfärisk belysning.

Papplampa i vardagsrummet / Lamp24.se

Graypants kartonglampor är ett annat alternativ för dem som gillar utseendet och ljuset som en kartonglampa erbjuder. Kartonglamporna från Graypants finns tillgängliga via webbutiken på lampegiganten.no och innehåller en hel rad andra modeller, ofta till något lägre pris.

Papplampor från Graypants / Lamp24.se
Papplampor från Graypants / Lamp24.se

Läs gärna också mer om asiatisk rispapirlamper , belysning i vardagsrummet , fina läslampor.