Hopp til innholdet

IP44 Badrumslampor – Inspiration och tips

Få inspiration till ditt badrum och badrumsbelysning. Här är en samling av IP44 tak- och vägglampor och alternativa ljuskällor som du kan använda i badrummet.

Genom att använda en IP44-lampa i badrummet kan du skydda mot fuktproblem om badrummet inte är för ventilerat innan. Du kan också montera en IP44-lampa i zonerna 1 och 2, så att du kan hålla dig inom reglerna om badrummet är litet eller om det är lågt under taket.

Det finns också många fina ip44-lampor för badrummet idag, här är några av dem.

Phillips Hue Adore Mirror Light / LampeGuru

Undvik ansiktsskuggor

En bra badrumsbelysning ska inte bara belysa rummet och ytorna, det ska också vara funktionellt. I badrummet finns det ett område som är viktigt att tänka på – spegeln.

Phillips Hue Mirror with Light / LampeGuru

Om du bara använder downlights – eller taklampor, får du «ljusa skuggor» när ljuset träffar toppen av huvudet och skuggar delar av ansiktet. Detta uppnås genom att installera downlights precis ovanför där man vanligtvis står framför spegeln – eller genom att endast använda takmonterad belysning.

Dra fördel av det naturliga ljuset

Tänk därför på var du vill stå när du installerar downlights och lampor. Montera dem inte direkt över huvudet, utan placera dem närmare spegeln. Använd också väggmonterade lampor bredvid spegeln, de kommer inte bara att se snygga ut, de kommer också att göra smink och vård mycket bättre!Tänk på indirekt belysning i badrummet

Med taklister speciellt konstruerade för indirekt belysning kan du dölja ljuskällan (ofta LED-remsor) utan att behöva bygga upp taket igen.
Hur man får ett bländfritt, indirekt ljus som skapar en lyxig atmosfär. Läs mer och få produkttips om indirekt belysning .

Först lite om vilka lampor du kan använda var i badrummet.

Takbelysning och pendelljus i badrum, regler.

  • Regeln är att undvika 230V-belysning inom zon 1 & 0.
  • I zon 2 måste du montera IP44-lampan.
  • I zon 3 kan du montera standard IP20-lampa.
  • Zon 3 betyder utanför de markerade områdena i bilden och över 225 cm från golvet, även om den ligger inom en zon (zonerna går bara upp till 225 cm).
  • Om takhöjden är över 225 cm kan du placera en standard IP20 taklampa.
  • Om takhöjden är under 225 cm, eller om du installerar en hängande lampa, måste du stanna utanför zonerna eller montera IP44.

Tänk på Warmdim Downlight i badrummet

Warmdim downlights i badrum

Warmdim-downlights ger ett utsökt, varmt ljus, liknande det du får från ett ljus eller glödlampa. Detta ljus skapar en avkopplande och mysig atmosfär. Därför bör du tänka på varma downlights för badrum där du planerar att stanna i ett badkar för avkoppling.

Stort urval warmdim downlights / Eldirekt

Dagens moderna Led-downlights har en 230v-anslutning i föraren över taket, men går in i 12 / 24V ner till själva downlight (SELV). Således är det inga problem att montera strålkastare i taket över dusch och badkar.


Fina IP44-lampor för badrummet

En samling fantastiska lampor som kan monteras i zonerna 1 och 2 i badrummet.

Phillips Hue Adore

Smart belysning från Phillips – Hue-lamporna har en fjärrkontroll för enkel och trådlös dimning, men kan också anslutas till en app på telefonen. Hue-systemet finns i många olika lampor och lampor och möjliggör växthusbelysning.

Alla lampor i Adore-serien är IP44-klassade.

/Lampeguru

Zen Serien – Markslöjd

Zen finns i flera färger – och på taket / Homeroom.se

Zen från svenska Markslöjd påminner om lyktor från havet eller gammaldags skeppslampor. Vägglamporna är fina bredvid en spegel i badrummet och ger bra ansiktsbelysning.

Zen-serien levereras både som vägg- och taklampor, i klart glas och opal och i svart och kromversioner.

Anton – Klassisk vägglampa

Anton / Lamp24.se

Anton från Lampgiganten är vägghängda vägglampor i en mer klassisk design. Trevligt mot rustikt inspirerade badrum särskilt.

Surface 300 – Light Point

Surface- Light Point/ Lampemesteren
Surface- Light Point/ Lampemesteren

Surface från danska Light Point har ett minimalistiskt utseende och finns i matt-svart eller vitt. Lampan har IP54-klassificering och kan säkert monteras i badrummet, även under låga tak.

Vägglampor för badrummet

se det stora urvalet av vägglampor för badrummet / Lamp24.se
se det stora urvalet av vägglampor för badrummet / Lamp24.se

Takplafond Deman 28

Deman 28 / Homeroom

Taklampa speciellt designad för badrummet från svenska Markslöjd. Levereras i både svart och vitt, IP44 och inbyggd LED, men den är inte dimbar.

Bulbstrip – Toplight

Bulbstrip / Lamp24.se

Bulbstrip är en serie glödlampor med utskjutande glödlampor monterade bredvid speglar – eller på översidan. Med dessa lampor får du det eleganta och klassiska makeupspegelutseendet, finns i många storlekar.

Genova Makeup Mirror – Astro

se alla speglar med ljus /Lamp24.se

Zenit – Markslöjd

Zenit – Markslöjd /Homeroom

Den vackra vägglampan godkänd för badrum, den vita opalklotet ger en mjuk och bländfri belysning – perfekt för tidiga morgnar.