Hopp til innholdet

Industrilampa: Vintage lampor i industriell stil

Industriella lampor för vardagsrum, kök, café och mer. En industrilampa passar perfekt in i den rustika, inredningen i hemmet, där denna unika belysning blir en naturlig blickfång i rummet.
Här hittar du robusta vintage industriella lampor i den klassiska franska industristilen samt andra unika industrilampor.

Industriell hänglampa antik brun med stål – Gospodin /Lamporochljus.se

Sedan 1950-talet har franska Jieldé skapat vacker belysning med industriell känsla. Lamporna hämtar mycket av sin inspiration från traditionella franska industri- och kontorslampor med rörliga skarvar och stora breda lampskärmar som ger bra ljus.

jielde industri och traditionella lampor / Lamp24.se
jielde industri och traditionella lampor / Lamp24.se
jielde industri och traditionella lampor / Lamp24.se
jielde industri och traditionella lampor / Lamp24.se
jielde industri och traditionella lampor / Lamp24.se

Ebbi är en fantastisk golvlampa i industriell och antik stil med stativgolvstöd och spotlight med galler i antik mässing. Golvlampan är full av detaljer och tillför en snygg retrostil till rummet.

Ebbi industrigolvlampa i antik mässing / Lamp24.se
Ebbi industrigolvlampa i antik mässing / Lamp24.se

Dekorera väggarna med denna vackra retro och antika vägglampa i industriell stil med galler och justerbara stöd.

Pekka – industriell vägglampa / Lamp24.se

Timbra är en snygg vägglampa som sitter på en ledad saxarm som gör att du kan dra ut den när du behöver lite extra läslampa. Perfekt att placera i läshörnan eller bredvid sängen som industriell läslampa.

Timbra vägglampa med saxarm / Lamp24.se
Dune – Industriell taklampa i rost / koppar / Lamp24.se
Big Fellow – Antik bordslampa i glas och järn / Nordicnest.se

Boston från House Doctor är en dekorativ pendel med ett rustikt och industriellt utseende. Lampan är gjord av oxiderat järn, aluminium och glas med en elegant och unik patina som ger ett gammalt utseende Robusta material och tjocka fästelement framhäver den industriella stilen.

Boston industriell pendellampa från House Doctor / Nordicnest.se
Boston industriell pendellampa från House Doctor / Nordicnest.se

Akola by House Doctor är en grov och rustik taklampa tillverkad av obehandlad aluminium med en grov och industriell look. Lampan finns i flera längder och färger och är fin ensam, eller hängande ihop på olika höjder.

Akola – House Doctor / Nordicnest.se

Oldbury är en elegant och industriell hänglampa med upphängda stållampor som fästs på en långsträckt träbalk i färgad brun. Lampskärmarna i metall är inte så djupa att ljuset från glödlamporna går både nedåt och snett mot sidorna, detta säkerställer att du får ett fint och jämnt ljus ner till exempelvis ett matbord eller soffbord.

Oldbury – Industriell och rustik träbalklampa / Lamp24.se

Fenomen är en elegant glaslampa från svenska Konsthantverk med rustika inslag av rå mässing som med tiden kommer att utveckla en underbar och unik patina. Den gyllene rå mässingen kombineras med en munblåst lampskärm av klart eller sotat glas och finns i tre storlekar och former som kan hänga fint ensam, men över ett matbord eller soffbord blir det en perfekt kombination om de hängs på olika höjder.

Fenomen från Konsthantverk över ett matbord / Andlight.se
Fenomen kommer i klart eller sotigt glas / Andlight.se
Barrack – vintage vägg- och taklampa /Lamporochljus.se

Konsthantverk är en liten lokal lamptillverkare från Tyringe i Småland, Sverige. I 100 år har denna lilla lamptillverkare tillverkat unika lampor med charm och personlighet. Deras specialitet är rustika lampor med vackra små hantverksdetaljer som passar in i hemmet, lägenheten och stugan.

Rustika lampor från Konsthantverk /Lampemesteren.se
Rustika lampor från Konsthantverk /Lampemesteren.se

Dek från Zuiver är en rustik och grov taklampa med industriella detaljer i metall och läder. Taklampan finns i tre färger och två storlekar och passar utmärkt att använda både som kontrastelement eller för att belysa inredningen i hemmet.

Dek från Zuiver /Unoliving.se
Dek fra Zuiver /Unoliving.se

Kaiser Idell med sin Bauhaus-inspirerade designstil finns nu i en ny och vacker färg, lätt grå. Denna subtila, matta färg skapar en stor kontrast till den gyllene lamparmen i böjd mässing och passar samtidigt bra in i moderna väggfärger i matt stil.
Elegant både som skrivbords- och sovrumslampa, men den kan också användas som en vacker dekorativ lampa på ett sidobord bredvid fåtöljen eller i korridoren och hallen.

Kaiser Idell – Easy Grey /Lampemesteren.se

Ashby är en tuff serie lampor med skärm i metall och med råa detaljer i trä och metall, vilket ger den en industriell look. Taklampan passar lika bra i hallen som över det mindre matbordet.

Ashby – industriell /Nordicnest.se
Ashby – industriell /Nordicnest.se
Coolicon – brittisk ikon sedan 1933 / Lampemesteren.se

Här är några väldigt fina och unika fabriksljus och industrilampor som passar in i varje vintage och rustik interiörstil. Många av lamporna är återvunna lampor som köps från stängda eller renoverade fabriker i Europa.

Stor rustik taklampa – Macbeth / Homeroom

Vintage Fabrik och Sjukhus Lamp

Återvunnen, gammaldags kupolformad lampa i hamrad metall av koppar eller vit emalj, liknande dem som finns i gamla fabriker och sjukhus.

Industriell hängande lampa gröngrå med stål /Lamporochljus.se
Industriell hänglampa taupe /Lamporochljus.se
Industriell hängande lamprost – Bax /Lamporochljus.se
Industriell hänglampa svart /Lamporochljus.se

House Doctor har en spännande ny serie lampor i antik design och stil, inklusive bordslamporna Umbra och Desk . Det här är bordslampor med ett grovt, industrialiserat utseende och en vacker patinerad yta i järn.

Desk Antikk – House Doctor /Lampemesteren.se
Umbra dekorativ lampa – Antik från House Doctor / Lampemesteren.se

SC8 från &Tradition är designad av Space Copenhagen och är en modern lampa som kombinerar traditionella element från vintage fabrikslampor till en snygg och snygg design som passar vackert som elegant belysning i både modern inredning och i vintage stil.

SC8 från & Tradition / Nordicnest.se
SC8 från & Tradition / Nordicnest.se

Designen är inspirerad av de gammaldags gatubelysningen du hittar längs bryggorna i Köpenhamn och gör sig utmärkt över ett större matbord där det sprider ett varmt och behagligt ljus när det tänds.

House Doctor Vägglampa Basic / Glas och interiör
Bowl – industriellt hängelamp i mässing från House Doctor / Glas och interiör
Bowl – industriell pendel i Gunmetal från House Doctor / Glas och interiör

Gammaldags Retro fabrikslampa

Bikkel är en industriell pendellampa från Steinhauer som finns i många varianter, inklusive en otraditionell industrilampa med en glasskärm. Bikkel-lamporna har annars en autentisk stil och är fulla av detaljer som skapar en vintage look – perfekt för dig som vill ha den industriella stilen i belysningen.

Bikkel från Steinhauer / Lamp24.se
Bikkel från Steinhauer / Lamp24.se
Bikkel från Steinhauer / Lamp24.se

Dreizehngrad Dub 36 är en vacker serie pendelljus i industriell stil och den klassiska kupolformen.

Dreizhengrad Dub 36 / Andlight.se
Dreizhengrad Dub 36 / Andlight.se
Classic taklampa Ø47 cm från PR Home är precis vad namnet säger – en klassiker! /Nordicnest.se

Industriell hänglampa svart stål – Camelot /Lamporochljus.se

En industriell blickfångare i vardagsrummet eller i köket: Samia kommer säkert att lyckas! Den råa urbana eller industriella stilen är helt uppdaterad. Samia uppfyller detta helt och hållet tack vare den gråa färgen och huvens tuffa finish.

Industriell golvlampa grå stativ – fat /Lamporochljus.se

304L40 Vägglampor – Lampe gras

304L40 Vägglampa i Black & Raw Copper går tillbaka till 1922, då designern bakom dessa ikoniska lampmodeller uppfann justerbara lampor för att förbättra arbetsvillkoren för franska fabriksarbetare. Hans mönster är kända över hela världen idag och är eftertraktade kollektionsmodeller.

304L40 Vägglampa Svart / Rå koppar / Andlight.se
Se alla ikoniska Lamp Gras-modeller / Andlight.se

Industriell lampa från Dreizehngrad – Dessa fantastiska lampor har den klassiska formen på industrilampor, men är gjorda av glas. Välj mellan klar eller en rökfärgad lampa.

Dreizehngrad Industrial /Andlight

Manchester Black / Messing Industrial Lamp

Hög och vacker pendellampa med de karakteristiska egenskaperna hos en gammaldags industriell ånglampa. Av mässing och matt svart metall.

Manchester Mässing / Black Metal / Nordicnest.se
Taklampa Manchester Mässing / Vit / Nordicnest.se

Industriell hängande lampa betonggrå med stål /Lamporochljus.se

SAX – Unik vägglampa för ditt hem! Den är gjord av stål och har en rostbrun färg på utsidan. Detta ger det ett industriellt utseende, som om det kom rakt ut från en fabrik. Insidan av skuggan är guld, vilket skapar en varm ljuseffekt i rummet.

Mango ãr en robust industriell golvlampa som kan justeras i höjd med svart skugga och färdig med mangoträd. Ett vackert rampljus för vardagsrummet! Lampskärmen kan justeras i synbar riktning, superhändig att läsa.

Industriell golvlampa svart med mangoträ /Lamporochljus.se

Gammaldags Retro fabrikslampa

Trevlig gammaldags lampa med slitna och ojämna former som om den har varit utsatt för slitage i flera år.

Industriell hängande lampa rostbrun /Lamporochljus.se
Industriell Pendellampa 50 Grå / Lamporochljus.se
Industriell vägglampa betong – Mighty /Lamporochljus.se

En nostalgisk design med ett nytt utseende! Den vita färgen, designen och finishen i mangoträ ger den hängande lampan en tuff look. Mangoes passar perfekt i en industriell, vintage livsstil!

Industriell hängande lampa vit med mangoträd /Lamporochljus.se

Byron taklampa är en antik filmfläck som ger ditt interiör en attraktiv twist! Med sin rostiga bronsgröna huva är denna modell en fest för ögonen, särskilt i industriella interiörer!

Byron – Industriell taklampa brons med grön /Lamporochljus.se
Byron Antik Golvlampa /Lamporochljus.se

Takbelysning Philadelphia

Tuff taklampa i vintage som kommer i varianterna silver, mässing och koppar.

Takbelysning Philadelphia / Homeroom
Leeds – Industriel taklampa /Homeroom.se
Industriell hängande lampa svart med grå /Lamporochljus.se