Hopp til innholdet

Hur man förkortar sladden på lampan

fjerne ekstra ledning på lampe

Lampor har ofta långa ledningar, vilket är bra. Det ger dig flexibilitet om du har det högt under taket. Men om ledningarna är för långa och bara är i en klump är det bäst om du förkortar dem.

Här kommer jag att visa dig hur du förkortar en sladd i en lampa och tar bort den. Men om du inte vill sätta på lampan själv kan en sladdjusterare vara ett bra alternativ.

Trådjusterare från LeKlint (kommer i många färger) / Lampemesteren.se


Kort in och ta bort sladden från lampan

Så här kortar jag sladden till min lampa i barnkammaren. Detta är en något speciell lampa med 5 lampskärmar i en hylla, vilket innebär extra arbete.

Börja med att ta bort sladden från lampan

Läs mer: Hur man planerar belysning i ett hem, en stuga och en lägenhet

Upptäck vackra lampor /Markslöjd

Den svarta klumpen i lampbasen är anslutningen där ledningsdelarna i lampbotten är anslutna tillsammans med matningen från kontakten.


lossa dragavlastningen

Börja med att lossa dragavlastningen, dra i kablarna och förkorta dem. Håll sedan upp lampan och ta reda på hur kort eller hur länge du vill ha ledningarna.


clips

Eftersom min lampa har 5 ledningar ner till lampskärm / glödlampauttag och 1 matning, behöver jag en klämplint med 6 klämmor.
Eftersom jag inte har en, använder jag en Wago femmer och en treer, jag tar en sladd mellan en femmer och en treer – och får sex klämmor tillgängliga.

För att demontera använder jag en demonteringsstav, jag gillar att använda en i allmänhet, men särskilt för små strängar och små tvärsnitt som finns i lampor.
Det kräver väldigt lite att skada koppar, klippa några trådar etc, vilket i sin tur kan orsaka värmevallningar.


connect färdiga

Eftersom jag bor i ett äldre radhus var detta rum obegränsat, jag hade bara två svarta ledningar som inte är optimala, men de borde i alla fall på L och N.