Hopp til innholdet

Gipslampor – Lampor du kan måla själv

Gipslampor finns i många former, storlekar och mönster och växer i popularitet. En av de bästa sakerna med gipslampor är den låga vikten och den grova ytan, men inte minst att en gipslampa kan målas i den färg du vill ha. Gipslampor kan tapeteras eller målas själv så att de passar in i resten av interiören, väggfärgen eller för att skapa kontraster.

Gipsgipslampa från SLV som är tapetserad / Conrad.se
Plastra Cube vägglampa / Conrad.se
Infälld fläckvit – Superfin tidlös fyrkantig infälld plats utförd i en gipsfinish. /Lamporochljus.se

Några unika fördelar med gipslampor:
– De kan övermålas i önskad färg.
– De kan tapetseras
– De kan pussas i väggen och taket för sömlös montering.

Se urvalet av gipslampor / Lamp24.se

Det finns också ytmonterade downlights som är gjorda av gips, fördelen med dessa är att du sömlöst kan sätta dem i taket och få ett renare slutresultat utan synliga luckor.

Infälld GU10 downlight i gips / Conrad.se

Gipsy är en vacker och snygg konformad taklampa av gips. Trevlig och modern övermålbar lampa i gips.

Gips – övermålbar lampa i gips / Lamp24.se

Plastra från SLV är en elegant och modern tak- och vägglampa som lyser med ett indirekt ljus mot väggens eller takets baksida. Bra att använda för att skapa en mjuk, atmosfärisk belysning i ett rum. Lampan kan övermålas eller tapeteras.

Plastra – SLV / Conrad.se
Plastra – SLV / Conrad.se
Gips runt taklampa i gips / Conrad.se

Tommi är en stor och långsträckt vägglampa med en rund och mjuk form som ger ett trevligt och fint ljus upp längs väggen. Denna uplight vägglampa är gjord av gips, vilket innebär att du kan måla den i vilken färg du vill.

Tommi – Avlång och rundad lampa i gips / Lamp24.se
Tommi – Avlång och rundad lampa i gips / Lamp24.se

Giulia är en liknande rundad vägglampa gjuten av gips som du kan måla själv för att passa inredningen du har. Giulia är en något kortare version av Tommi och har en fin mjuk form som passar fint i vardagsrummet eller ett kök.

Giulia – Rundad gipslampa / Lamp24.se

Herdis är en dekorativ taklampa med ett fantastiskt mönster och design som skapar ett vackert ljus och skuggor för kök, matbord eller vardagsrum.

Herdis – pendellampa av gips / Lamp24.se

Cassian är en modern gipsvägglampa som du kan måla i vilken färg du vill. Cassian har också ett vackert och dekorativt ljusgap som avger ett fint ljus, perfekt för korridoren, entrén, trappan eller vardagsrummet.

Cassian – gipslampa i modern stil / Lamp24.se
Gipslampor finns i många former och stilar / Lamp24.se

Limina är en liten och dekorativ gipsbordslampa som skapar en vacker lutande glid och belysning, vilket gör den idealisk för att placeras bredvid en vägg eller under en bild. Bordslampan finns i vit gips, men kan övermålas med önskad färg och färg.

Limina gipslampe / Lamp24.se

Aria är en mjuk och snygg vägglampa som ger ett vackert ljus upp och ner på väggen och som passar fint in i vardagsrum, hall och entré.

Aria – Vägglampa upp / ner ljus / Lamp24.se
Aria – Vägglampa upp / ner ljus / Lamp24.se
Fyrkantig modern taklampa / gipstak / Conrad.se

Läs mer om vackra dekorativa lampor för hem och rum, mysiga lampor för stugor eller hur du kan skapa bra belysning i vardagsrummet.