Hopp til innholdet

Funky DIY barstol vägglampa

Här förleden hittade jag en glänsande och glänsande stor sak, jag visste inte vad det var just då, men tänkte att det kan vara ett coolt pendelljus.

Senare fick jag reda på att det var botten på en barstol som någon kastat bort. Lyckligtvis var denna botten verkligen glänsande och hade inga synliga skador eller repor.

Jag ville verkligen köpa rödhimmel, som är ett slags läder. Rött läder hade blivit en riktig fin kontrast till den glansiga ytan. Detta hade inte Fabric & Style, så jag hittade något i resthyllan.

Det var lite dumt att klippa ut exakt där den tidigare «veck» var. Det blev ganska synligt, även efter att jag åtdragit det ännu bättre än vad du kan se på bilden. Här använde jag vanligt skollim och smordade det, medan jag tryckte ner «läder».

Avslutade snarare att göra lampans bas till en snygg och annorlunda vägglampa. Bilden är lite dålig, men lampan har en dimmer på baksidan som dimmar ner filamenten väldigt mycket.

Här använde jag en mässingsbult med en mässingsring runt lampan som inte är så synlig på den här bilden.

Ett coolt litet projekt – och jag fick en ganska tuff vägglampa i korridoren. Att skapa en lampa själv kan vara både roligt och spara pengar i vardagen. Kom därför ihåg att kolla soprummet på kontoret eller lagret, kanske det finns en skatt där också.