Hopp til innholdet

Fina träbordslampor för alla rum

bordlamper i tre

Fler och fler designers tillverkar sina egna varianter av bordslampor i trä. Genom att använda nya produktionsmetoder kan tillverkare skapa nya varianter i former som inte tidigare var tillgängliga, här är några spännande bordslampor gjorda av trä.

Träarbete och mönster

Jag är en stor fan av lampor med detaljer i trä. Jag tror att trälampor passar in i alla rum och (nästan) varje interiör.
Min favorit är att titta på mönstret och hur träet formas och sätts ihop.

Bordslampor i trä har en helt annan känsla för dem, tror jag, en naturlig värme du inte kan få med så många andra material.

Oslo- och Swea- bordslampor med trädetaljer / Homeroom
MR.Wattson – Coola och roliga träbordslampor /Lampemesteren.se

Mr Wattson är några kreativa och roliga bordslampor i trä från Piffany Copenhagen. Piffany Köpenhamn är ett designföretag som förutom lampor också designer möbler och andra produkter.

Night Owl från Fritz Hansen / Lampemesteren

En trälampa passar fint in i både en stuga och ett hem, där den varma värmen och det vackra trämönstret skapar en trevlig atmosfär. Lampserien Tall har en elegant, stilren design med överlappande fanerplattor som ger ett varmt ljus och framhäver trämönstret.

Tall – Trälampa i modern stil / Jotex.se
Tall – Trälampa i modern stil / Jotex.se

Bordslampor tillsammans med trägolvlampor är särskilt mångsidiga och passar in i flera rum.

Bågbordslampa i trä från LeKlint / Lampemesteren

Monas från Eulunas är en stilren bordslampa i trä som består av en fyrkantig tygskärm som finns i 5 olika färger och en lampfot i ek som har behandlats med olja så att det naturliga trämönstret kommer fram. Denna dekorativa och snygga bordslampa skapar ett mysigt ljus och är lätt att placera.

Monas ekbordslampa och tygskärm /Lamp24.se

LeKlint är också en dansk lamptillverkare med långa traditioner, de uppskattar hantverk, bland annat till och med veck lamporna för hand.

Le Klint har ett förvånansvärt bra urval av lampor i trä, på Lampemesteren.se kan du se hela sortimentet.