Hopp til innholdet

Fina träbordslampor för alla rum

bordlamper i tre

Fler och fler designers tillverkar sina egna varianter av bordslampor i trä. Genom att använda nya produktionsmetoder kan tillverkare skapa nya varianter i former som inte tidigare var tillgängliga, här är några spännande bordslampor gjorda av trä.

Träarbete och mönster

Jag är en stor fan av lampor med detaljer i trä. Jag tror att trälampor passar in i alla rum och (nästan) varje interiör.
Min favorit är att titta på mönstret och hur träet formas och sätts ihop.

Bordslampor i trä har en helt annan känsla för dem, tror jag, en naturlig värme du inte kan få med så många andra material.

Oslo- och Swea- bordslampor med trädetaljer / Homeroom
MR.Wattson – Coola och roliga träbordslampor /Lampemesteren.se

Mr Wattson är några kreativa och roliga bordslampor i trä från Piffany Copenhagen. Piffany Köpenhamn är ett designföretag som förutom lampor också designer möbler och andra produkter.

Night Owl från Fritz Hansen / Lampemesteren

Bordslampor tillsammans med trägolvlampor är särskilt mångsidiga och passar in i flera rum.

Bågbordslampa i trä från LeKlint / Lampemesteren

Monas från Eulunas är en stilren bordslampa i trä som består av en fyrkantig tygskärm som finns i 5 olika färger och en lampfot i ek som har behandlats med olja så att det naturliga trämönstret kommer fram. Denna dekorativa och snygga bordslampa skapar ett mysigt ljus och är lätt att placera.

Monas ekbordslampa och tygskärm /Lamp24.se

LeKlint är också en dansk lamptillverkare med långa traditioner, de uppskattar hantverk, bland annat till och med veck lamporna för hand.

Le Klint har ett förvånansvärt bra urval av lampor i trä, på Lampemesteren.se kan du se hela sortimentet.