Hopp til innholdet

Coolicon Lampor – Vackra retro emaljlampor från 1933

Coolicon-lamporna är en brittisk designklassiker med över 80 års historia. Dagens Coolicon-lampor är fortfarande handgjorda i Skottland och har applicerats på en slitstark, polerad emalj. Emalj appliceras för hand över den fasta stålramen.

Snygga retro pendelljus från Coolicon / Lampemesteren.se

Här får du en härlig lampa i en gammaldags retro design, medan det stora utbudet av tillgängliga färger ger en modern touch till lamporna. Coolicon-pendellamporna har ett ventilationshål i toppen som släpper ut lite ljus samtidigt som man tappar ljuset nedåt på ett bord eller golv.

Coolicon finns i flera färger och storlekar / Lampemesteren.se

De eleganta Coolicon® pendellamporna designades ursprungligen 1933 och har förändrats lite sedan dess. De blev tidigt en föredragen lampa för belysning av fabriker, verkstäder, bruk och monteringshallar. Dessa ikoniska lampor hänger fortfarande på taket i Churchills «War Room».

Ikonisk design sedan 1933 / Lampemesteren.se

Efter att ha försvunnit från medvetandet under 1980-talet återvände lamporna till marknaden, nu med flera spännande färger som passar både klassisk och modern interiör.

Original coolicon-lampor från en auktionssajt
Den ursprungliga designen behålls / Lampemesteren.se

Coolicon applicerar emaljen med ett traditionellt hantverk fyra gånger för att säkerställa en solid konstruktion och hållbar yta. De många applikationerna av emalj över lampan skapar också ett märkbart färgdjup.

Handgjord och handmålad med emalj / Lampemesteren.se

Se fler fantastiska retro-lampor eller få tips för belysning av vardagsrummet .