Hopp til innholdet

Clava Dine – Taklampa för köksbord och köksöar

Clava Dine är en vacker serie hängande lampor som är skapade för att ge ett bra men bekvämt ljus över köksbord och köksöar. Clava Dine kommer från danska Umage, tidigare VITA, som också har designat de populära EOS-fjäderlamporna.

Clava Dine-lampor från Umage har en ren form som ger ett fint och brett ljus ner mot bordet och ytorna, dessutom har lamporna ett dekorativt mönster längs skärmen som avger lite ljus i sidled och skapar ett fint dekorativt ljus. Om du letar efter några snygga hängande lampor som är lämpliga för kök och matbord är Clava Dine värt ett extra utseende.

Clava Dine i matt vit / Nordicnest.se
Din clava i pastellmjuk röd färg / Nordicnest.se

Taklampor i pastell och trä
Clava Dine-lampor finns i många vackra och mjuka färger av pastell, samt en ny serie versioner av trä. Lamporna med sin mjuka pastellversion passar fint in i köket och skapar fina kontraster till bordsytor och kök, eller de kan användas för att skapa en interaktion med interiörelement, till exempel med blomvaser i pastell eller vaser i färgat glas.

Dark Oak – hängande lampa i trä / Nordicnest.se

Den nya serien i trä passar perfekt i köket både om du har en modern, skandinavisk stil och gipsväggar, eller om du har en panel i vitt eller en träfärgad vägg. Dessa trälampor finns i 3 versioner, med mörk ek, ljus ek och svart ek.

Svartmålat trä, perfekt för svarta och vita kök / Nordicnest.se
Naturlig och ljus lampa i ek / Nordicnest.se

Clava Dine i polerat stål skapar ett fantastiskt intryck i rummet där det hänger och fångar vackra reflektioner från resten av rummet, vilket skapar en dekorativ och livlig belysning.

Polerat stål – mycket bra för modern eller industriell stil / Nordicnest.se

Clava Up från Umage är en vägg- och taklampa i takform som är gjord av trä med vackra pelare som ljuset tränger igenom och en fin yta med synliga träfibrer och mönster. Clava Up är utmärkt att använda som en dekorativ vägg- och taklampa i husets rum och finns i flera färgvarianter. Clava up-lamporna finns också i två storlekar, vilket till exempel gör det möjligt att kombinera stora och små hängande tillsammans på väggen i olika höjder för extra dekorativ effekt.

Clava Wood Up i ljust trä / Lampemesteren.se
Clava Wood Up i mörkt trä / Lampemesteren.se

Soleil är fransk för solen och det är tydligt att se vad som är inspiration för både form och namn med denna vackra lampa från Danske Le-klint.

Detta är en modern taklampa som passar perfekt över både vardagsrummet, matbordet eller som belysning för köket. Med sin snygga form och vackra handvikta lampskärm får du en unik lampa som skapar ett vackert varmt och diffust ljus.

Soleil – Le Klint / Lampemesteren.se
Soleil – Le Klint / Lampemesteren.se

Läs gärna mer om lampor och belysning för kök, vackra trä lamporlampor och belysning för stugan eller se tips för andra vackra lampor över matbordet.