Hopp til innholdet

Avlånga lampor – Vackra rektangulära lampor för bord

Här hittar du idéer och inspiration för långa lampor som passar perfekt över ett bord och som ger ett vackert men bekvämt ljus. Dessa rektangulära och avlånga lampor och hänglampor är perfekta att hänga över långbordet eller matbordet, både hemma eller i stugan. Här kan lamporna hänga och skapa en vacker blickfång i rummet samtidigt som de ger ett fint och mjukt ljus ner över bordsytan.

TR Rail – Menu / Andlight.se
TR Rail – Menu / Andlight.se

Cintia är en vacker träbalklampa med rustika inslag av tjocka rep, snodd tygsnöre och starka fästelement i stål som omger träbommen. Passar perfekt som takbelysning i en lägenhet, stuga eller hem där du vill ha en lantlig, lite industriell och rustik inredning.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Cintia-balklampa-i-tra-och-stal.webp
Cintia balklampa i trä och stål / Lamp24.se

Enrique från Lindby är en vacker och lång lampa med fyra bärnstensfärgade glasskärmar som lyser ner mot bordet, men som också ger en fantastisk lyster i hela rummet. Lampan har en modern kombination av trä och svart metall som skapar en stilren design och samtidigt ger värmen till inredningen.

Enrique från Lindby – Dekorativ och modern avlång hänglampa med färgat glas / Lamp24.se

Bebban från Lindby är en vacker och snygg avlång lampa för matbord och vardagsrum med halvsynliga glödlampor som skapar ett bra ljus och en cool design. Materialet i svart metall ger en rustik men samtidigt modern känsla över lampan.

Bebban från Lindby / Lamp24.se
Industriell hängande lampa svart med 4-ljus rack /Lamporochljus.se

Patrik är en vacker och snygg taklampa i tyg / textil med en elegant gyllene insida som reflekterar ljuset och skapar en god värme i rummet. Lampan har en böjd och långsträckt form och passar därför också mycket bra över ett långsträckt bord.

Patrik från Lucande – Tyglampa med gyllene insida / Lamp24.se

Oldbury är en elegant och industriell hänglampa med upphängda stållampor som fästs på en långsträckt träbalk i färgad brun. Lampskärmarna i metall är inte så djupa att ljuset från glödlamporna går både nedåt och snett mot sidorna, detta säkerställer att du får ett fint och jämnt ljus ner till exempelvis ett matbord eller soffbord.

Oldbury – Industriell och rustik träbalklampa / Lamp24.se

Hollow from PR Home är en långsträckt taklampa med ett karakteristiskt rustikt och industrialiserat utseende som består av ett antal ljuskällor omgivna av mässingsfärgat nät.

Hollow från PR Home / Kitchentime.se
Hollow från PR Home / Kitchentime.se
Industriell hängande lampa svart /Lamporochljus.se

Splendor från By Rydéns är en vacker, långsträckt glaslampa som består av en serie munblåsta glaskupoler och kommer i färgerna «Amber» och den mörkare «Smoke».

Splendor Bar – Av Rydéns /  Nordicnest.se

Ambit Rail från Muuto finns i fyra olika färger och har syltunna ledningar och dold tråd via rör som går från lampskärm till lampskärm. Denna lampa är väl lämpad för placering över avlånga bord eller en köksö.

Muuto – Ambit Rail Taklampa / Nordicnest.se

Respiro från franska DCW är en vacker långsträckt taklampa som passar perfekt över ett matbord. Som en öppen bok sprids ett dekorativt, varmt ljus över bordet från lampans guldfärgade insida.

Respiro svart med guldfärgad insida / Lampemesteren.se

Candle Light : En vacker taklampa från tyska Kare-Design med imiterat ljus som översvämmer rummet med ett romantiskt, varmt levande ljus.

Candle Light – Kare Design / Lamp24.se

Ett annat bra alternativ till en avlång lampa är att hänga flera hänglampor i rad tvärs över bordet , så kan du skapa din egen helt unika belysning och du kan välja fritt bland de lampor du tycker ser bäst ut.

Plivirre pendlar över matbordet – Le Klint / Lampemesteren.se

Soleil är fransk för solen och det är tydligt att se vad som är inspiration för både form och namn med denna vackra lampa från Danske Le-klint.

Detta är en modern taklampa som passar perfekt över både vardagsrummet, matbordet eller som belysning för köket. Med sin snygga form och vackra handvikta lampskärm får du en unik lampa som skapar ett vackert varmt och diffust ljus.

Soleil – Le Klint / Lampemesteren.se
Soleil – Le Klint / Lampemesteren.se
Cebu från PR Home över köksön / Nordicnest.se
Kopparlampor från Lampe Gras / Andlight.se

Disha är en vacker och modern avlång lampa för matbordet som består av en rektangulär och öppen ram av svart metall som stänger av fyra dekorativa glödlampor i rad. Använd gärna glödlampor eller kollampor för att få en extra vacker belysning.

Disha – Stor lampa för matbordet / Lamp24.se

Oris – En stor och långsträckt lampa i trä med 4 ljuskällor i rad i en ram av trä. Designad av Lucide.

Oris – Stor avlång lampa i trä / Lamp24.se
Keramiska lampor / Lamp24.se
Tamina hängande lampa med färgade glaskupoler i rad / Lamp24.se

Casta är en stor och långsträckt taklampa i textil / vitt tyg från tyska Fischer & Honsel. Den har en modern form som ger ett bra ljus nedåt mot ett bord eller en köksbänk, men samtidigt dämpar textilskärmen ljuset i sidled.

Casta / Lamp24.se

Troag  från italienska Foscarini är en modern och spännande avlång taklampa, perfekt som belysning över långa bord eller en köksö. Lamporna finns i tre storlekar, samt färgerna svart och vitt.

Troag – Foscarini / Andlight.se
Troag – Foscarini / Andlight.se

Få mer inspiration och tips om belysning och lampor, se bland annat dessa Vackra lampor med många glödlampor, vackra trälampor för hem och stuga, fina lampor i tyg och textil eller dessa charmiga lampor i antik stil.