Hopp til innholdet

265 Vägglamp Flos – Prisbelönad design i nästan 50 år

265 flos vegglampe

Flos 265-lampan är en unik, spännande och prisbelönt vägglampa som under nästan 50 år har gett direkt belysning var du än pekar på den. 265 består av en väggfäste och en lång justerbar arm med motvikt som balanserar på väggfästet.

Flos 265-vägglampan designades av Paolo Rizzatto 1973 och fortsätter att vara en av Flos mest populära lampor. 265 är en unik och snygg vägglampa med en svängbar arm som ger ett fantastiskt direkt ljus.

Den svängbara armen gör lampan lätt att placera, montera den över soffan, kontoret, sovrummet eller över ett matbord.

265 Flos i vardagsrummet / Lampemesteren.se

Flos 265 finns i både svart och vit version.

Flos 265 White / Lampemesteren.se
265 Flos vit version / Lampemesteren.se

265-lampan designades 1973 av italienska Paolo Rizzatto för Flos och har sedan dess vunnit flera priser för sin innovativa design och vackra design, inklusive Red Dot, Compasso d’Oro och Design Plus Ambiente.

265 Flos / Lampemesteren.se
265 Flos som sovrum belysning / Lampemesteren.se

265 kan ofta monteras högt upp på väggen, använd den långa stolpen för att tända upp matbordet, soffbordet eller använda det som läslampa bredvid en soffa eller säng.

265 Flos / Lampemesteren.se

Under nästan 50 år har vägglampan 265 imponerat med sin eleganta funktionalitet, design och höga materialkvalitet och kommer att fortsätta imponera i framtiden. Därför får du med 265 en modern klassiker som i framtiden också kommer att bli en eftertraktad designbelysning och förbli i värde.

265 Flos Röd / Lampemesteren.se
detaljer

Montering och montering av 265-lampan

Vägglampan 265 väger 6 kg och fixeras med två skruvar i väggen där du vill. Om du fixar den i gipsvägg, använd de medföljande pluggarna för att ge en bättre fixering, eller använd andra pluggar och längre skruvar för att få en ännu bättre fixering.

Oavsett det bästa, försök att hitta en stativ bakom väggen. Som vanligt står dessa på 60 centimeter från närmaste hörn. Använd en stensökare eller knacka längs gipsskivan och lyssna på ljudskillnader.

Installera först bakre armen på 265-lampan och fäst den på väggfästet. På grund av alla delar rekommenderar Flos i hans manual att du är två personer när du hänger på lampan.

265 Flos / Lampemesteren.se
265 Flos / Lampemesteren.se


Andra innovativa mönster av Flos

Designhuset Flos står bakom ett antal ikoniska lampkonstruktioner, inklusive den populära 265 vägglampan från 1973. Flos fortsätter att tänka innovativt och utvecklar nya spännande lampor.

FLOS Aim-hänge, svart / Lampemesteren.se
IC F1 Flos / Lampemesteren.se

FLOS Skygarden 1 Pendelljus, svart / Lampemesteren.se

Läs mer om belysning i vardagsrummet eller hängande lampor över matbordet . Du kan också se mina guider för hur man fäster en lampa , eller hänger en ljuskrona .