Hopp til innholdet

Växtljus för växter: Ett tillväxtljus tillåter växterna att växa på vintern

Ett tillväxtljus är en lampa eller lampa som är speciellt utformad för att främja växternas tillväxt. Att fokusera på två speciella våglängder för ljus hjälper växter att växa genom mörka vinterdagar.

Suspenderbara LED UFO dyrkelys / LEDlyskilder

Tillväxtljus i källaren

Med ett odlingsljus kan du ta växterna in och ner i källaren eller ett separat förråd på vintern. Så länge du har god ventilation och ett tillväxtljus kommer växterna att trivas bra.

Skörd: Trevlig bordslampa med växande ljus, perfekt för örter / Homeroom

Små ljus i köket?

Om du älskar att ha färska örter tillgängliga året runt, kan du tänka på ett tillväxtljus i köket.

Det finns flera sorter av kökbelysning som du kan använda i köket, till exempel installera en mindre tillväxtljus under köksskåpet som tänds på örter och växter på köksbänken.

Växa ljus med LED-remsor / LED- ljuskällor.no

Odlingslampor för tidig spiring

Vill du komma igång snabbt med säsongen? Använd ett levande ljus för att hjälpa de små groddarna att komma igång sent på vintern / tidigt på våren. Det blå ljuset från ett tillväxtljus är särskilt bra för att stimulera tillväxten i gröna växter.

Vad är skillnaden mellan rött och blått ljus?

Ljusspektrumet i ett växande ljus

I ett dyrkande ljus fokuserar du på två våglängder av ljus, rött och blått.
Det blå ljuset är särskilt viktigt i början, eftersom detta ljus stimulerar växternas tillväxt, men också för att bygga styrka i stammen så att den inte faller över.

Det röda ljuset är viktigt för att främja blomningen och för att växten ska bära frukt. Därför måste du ha en kombination av båda ljudvågor för att få god tillväxt och bästa resultat.

BioLedex tillverkas och designas i Tyskland och detta företag är specialiserat på växtlampor och växljus för både privat och professionellt bruk. Deras tillväxtlökar finns i många storlekar och styrkor, allt beroende på hur många växter och hur stark ljus / snabb växttillväxt du vill ha.

Liten växtkruka med inbyggt tillväxtljus / Lamp24.se
Tillväxt- och växtlampor för privat och professionellt bruk / Lamp24.se

Kraftfulla 460 watt växer ljus / LED-ljuskällor