Hopp til innholdet

304 Lampe gras – Grov & industriell vägglampa

304 lampe gras

304 från Lampe Gras är en rustik, grov och industriell vägglampa med en klassisk rund skärm och rörliga fogar. Vägglampan 304 har sina rötter tillbaka till 1922, då den ikoniska designen först designades av Bernard-Albin Gras och kommer nu i många fantastiska, nya färger och versioner.

304 Vägglampa från Lampe Gras / Andlight.se

Vägglampa 304 från Lampe Gras

Ursprungligen utformad för användning på kontor och fabriker där lampgrässlamporna lyft ljus – och arbetarnas arbetsvillkor vid en tidpunkt då de få lamporna hade ett rörligt eller fokuserat ljus.

304 med opalglas / Andlight.se
304 Vägglampa / Andlight.se

De visionära tankarna och produkterna som Bernard-Albin Gras först tecknade i början av 1900-talet är fortfarande mycket populära idag, med många av lamporna eftertraktade samlarföremål.

Lampe Gras-lampor blev snabbt populära i fabriker, verkstäder, kontor och operationsrum där den justerbara armen erbjöd en helt ny form av funktionell belysning.

Bernard-Albin Fet

Lamporna är byggda utan synliga skruvar eller svetspunkter, idéer som den världsberömda arkitekten Le Corbusier använde som inspiration för sina egna projekt eftersom han trodde att lampan mötte idén om det «perfekta verktyget». Funktionell och fri från onödig dekoration.

Den nya versionen av badrummet / Andlight.se
Se alla Lampe Gras-modeller / Andlight.se